Anglès amb 5 sentits

Metodologia

La nostra línia pedagògica “Anglès amb els 5 sentits”, té com a principal objectiu l’educació integral de l’ estudiant, treballant tant l’àmbit cognitiu com l’emocional i el social. Per aquest motiu, apostem per tècniques d’aprenentatge actiu, les quals fomenten la participació i implicació de l’alumnat en les activitats que es realitzen a l’aula.

Són varis els autors que consideren la motivació com a motor de l’aprenentatge. La motivació, està vinculada a la disposició i l’interès de l’alumnat per aprendre, de forma que, a més motivació més implicació hi haurà per part de l’ estudiant en el seu procés aprenentatge, la qual cosa portarà els nens i nenes a pensar, buscar, descobrir, fer, etc. D’aquesta manera, es propicia l’aprenentatge significatiu.

Dis-m'ho i ho oblido, ensenya-m'ho i ho recordo, involucra'm i ho aprenc.

Benjamin Franklin

Tal com defensen molts estudis, l’ús de metodologies actives motiva als nens i nenes. És per això que a la nostra escola combinem l’ensenyança tradicional amb el mètode actiu, el qual fomenta la participació i implicació de l’alumne/a en les activitats que es realitzen, potenciant la seva autonomia.

Els mètodes d’ensenyança – aprenentatge que utilitzem a l’escola varien segons l’edat, els gustos, les inquietuds i curiositats dels nens i nenes. En destaquem l’aprenentatge cooperatiu i la gamificació educativa.

Les tècniques d’ensenyança – aprenentatge que emprem i utilitzem perquè aquest procés sigui efectiu són les següents:

  • Jocs, manualitats, contes i cançons en els cursos escolars inicials, per tal d’introduir l’anglès de forma natural i divertida, fomentant una interacció constant entre alumnat i professorat.
  • Tallers de teatre, els quals potencien l’expressió oral i la fluïdesa en la parla anglesa. Aquests es realitzen en grups d’edat escolar i/o adolescents.
  • Mystery Skype, on els nostres alumnes es comuniquen amb nens i nenes d’altres països i s’adonen de la importància que té l’anglès com a eina de comunicació arreu del món. Realitzem aquesta activitat amb els grups d’edat escolar i adolescents.
  • Ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), en tots els cursos que oferim. Les TIC engloben tots els recursos, programes i eines que podem utilitzar per administrar, processar i compartir informació mitjançant els diferents recursos tecnològics. En el nostre centre utilitzem les TIC adaptant-nos als diferents nivells de l’alumnat.
  • Exposicions i/o debats en grups d’edat escolar tardana i adolescència.